Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đukanović: NATO satisfakcija zvaničnoj politici Crne Gore


Predsjednik vladajuće DPS Milo Đukanović

Za bivšeg crnogorskog premijera i lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, članstvo u NATO znači da evropski kvalitet života za Crnu Goru više nije stavka na listi želja, nego realna šansa da se taj cilj sada dostigne.

"NATO je i satisfakcija za zvaničnu crnogorsku politiku u poslednje dvije decenije, ali i podsticaj za region jer pokazuje kako je jedna od najmanje razvijenih država Balkana sada iskoristila šansu" izjavio je Đukanović za Prvu TV.

Ministar odbrane, Predrag Bošković ocijenio je da je ulaskom u NATO Crna Gora napravila istorijski zaokret, a da time nije uputila prijetnju bilo čijim interesima.

“Crnogorsko članstvo u NATO nije prijetnja bilo čijim interesima. Mi samo želimo da pokažemo da smo dio jedne politike mira. Članstvo Crne Gore u NATO će biti prekretnica u smirivanju tenzija ne samo u regionu nego i šire”, rekao je Bošković na večerašnjoj konferenciji za medije u Podgorici, povodom zvaničnog pristupanja Alijansi.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milutin Zogović je ocijenio da je predaja ratifikacionih instrumenata u Vašingtonu zapravo "finalna predaja zemlje i građana na upravu NATO-u".On je najavio mogućnost da neki novi saziv, kako je naveo, slobodnog parlamenta, nakon smjene vlasti, poništi odluku o priključenju Alijansi.

XS
SM
MD
LG