Dostupni linkovi

Kongres proširio istragu o Rusiji na Trumpovog ličnog advokata


Advokat američkog predsjednika Donlada Trumpa Michael Cohen

Američki Kongres je proširio istragu o navodima o ruskom miješanju u izbornu kampanju u SAD na ličnog adavokata predsjednika SAD, Michaela Cohena, javio je ABC News, prenosi Reuters u utorak.

Citirajući izjavu Cohena, ABCNews je naveo da je on potvrdio da je od njega traženo da obezbijedi svjedočnje pred istražiteljima Kongresa i Senata o istrazi o Rusiji, ali da je on odbio jer je "zahtjev pun jadnih fraza, previše širok i nemoguć za odgovoriti".

Istovremeno je Associated Press objvaio da je Komitet kogresa za obajvještajne službe poslao sudski poziv Trumpovom advokatu Cohenu za svjedočenje.

Američki su mediji krajem prošle sedmice javili i da je istraga o Rusiji proširena i na zeta predsjednika SAD, koji je ujedno i glavni savjetnik Donalda Trumpa, Jareda Kushnera.

Donald Trump je u jednom od svojih prvih tweetova jutros, a prije objavljivanja informacije o njegovom advokatu komentarisao istragu o Rusiji, ponovo tvrdeći da se "Rusija smije zbog jadnih izgovora Demokratske stranke kaja pokušava opravdati poraz na izborima preko "lažnih vijesti".

U međuvremenu je Trump na svom Twitter nalogu postavio i tekst koji je objavio FOX News, medij blizak američkom predsjedniku, u kojem njihovi izvori tvrde da nije tačno da je Kushner tražio uspostavljanje tajnog kanala za komunikaciju sa Rusima.

XS
SM
MD
LG