Dostupni linkovi

Senator Džonson: Crna Gora je primjer drugim državama


Ron Johnson
Ron Johnson

Crna Gora je primjer i inspiracija za druge države, kazao je američki senator Ron Džonson koji predvodi delegaciju Senata Sjedinjenih Američkih Država, nakon susreta sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Osvrćući se na predstojeću formalizaciju punopravnog članstva Crne Gore u NATO, predsjednik Marković je kazao da taj cilj ne bi bilo moguće postići bez snažne podrške SAD-a.

Na sastanku je bilo riječi i o uplitanje treće strane u unutrašnja pitanja država Zapadnog Balkana, a predsjednik Marković je istakao značaj snažnog prisustva SAD-a u Evropi, a samim tim i u regionu.

Na istu temu sa senatorom Džonsonom razgovorao je i ministar pravde i potpredsjednik Vlade Zoran Pažin koji je konstatovao da Crna Gora, ne gaji iluziju da će izazovi, prevashodno bezbjednosnog karaktera i nakon članstva u NATO prestati, već da je moguće da će samo promijeniti oblik.

Senator Džonson je predsjedavao Odborom za vanjske poslove Senata tokom usvajanja Rezolucije o potvrđivanju Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO.

XS
SM
MD
LG