Dostupni linkovi

Đurić: Srbi na Kosovu da se okupe oko Srpske liste


Srbi na Kosovu ne izlaze na izbore u šest kolona, već u jednoj koja se zove Srpska lista: Marko Đurić
Srbi na Kosovu ne izlaze na izbore u šest kolona, već u jednoj koja se zove Srpska lista: Marko Đurić

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić izjavio je u nedelju da je za opstanak i budućnost tamošnjih Srba presudno da se okupe oko Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu 11. juna.

"Srbi na Kosovu i Metohiji ne izlaze na izbore u šest kolona, već u jednoj koloni koja se zove Srpska lista... Srbija se ujedinjuje i okuplja oko srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji, koji predstavljaju interese srpskog naroda", rekao je novinarima Đurić u Vladi Srbije posle sastanka premijera Aleksandra Vučića s predstavnicima Srpske liste.

Đurić je kazao da će svi predstavnici Srba na Kosovu upotrebiti sva sredstva da spreče krađu glasova i pokušaje zloupotrebe.

Istakao je da je jedino Srpska lista spremna da sačuva interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i da spreči formiranje vojske Kosova.

"Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije su jedino u stanju da u pokrajisnkoj skupštini spreče formiranje takozvane Vojske Kosova. Albancima je ovaj put potrebno samo četiri od 10 poslanika iz redova Srba da formriraju Vojsku Kosova. Ne treba nikome da objašnjavamo šta bi to značilo za bezbendost Srba na Kosvu i Metohiji", rekao je Djurić.

Đurić je rekao da Vlada Srbije nastavlja kontinuiranu podršku Srbima na Kosovu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u nedelju u Beogradu s kandidatima Srpske liste na izborima na Kosovu.

XS
SM
MD
LG