Dostupni linkovi

Ambasador: Raketna proba Sjeverne Koreje dio je odbrambenog napora


Sa vojne parade u Pjongjangu, 15. april 2017.

Sjeverna Koreja je izvela probu balističke rakete u okviru napora da razvije odbranu od neprijateljske agresije iz inostranstva, izjavio je danas ambasador te zemlje u Kini Dži Dže Riong.

Obraćajući se novinarima u ambasadi Sjeverne Koreje u Pekingu, on je rekao da će Pjongjang u budućnosti nastaviti sa lansiranjem raketa, sve dok lider te zemlje smatra da je to neophodno.

On je ponovio tvrdnje sjevernokorejskih zvaničnika da je Pjongjang uspješno osujetio plan američke Centralne obavještajne agencija (CIA) da ubije lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una "biohemijskim supstancama".

Sjeverna Koreja potvrdila je danas da je raketa koju je lansirala novi tip balističke rakete "srednjeg do dugog dometa" koja može da ponijeti tešku nuklearnu bojevu glavu.

Južna Koreja, Japan i SAD saopštile su ranije da je Sjeverna Koreja u nedjelju lansirala balističku raketu koja je letjela pola sata i dostigla neuobičajeno veliku visinu prije nego što je pala u Japansko more.

Kim Džong Un najavio je da će biti izvedeno više nuklearnih i raketnih proba, upozorivši da oružje te zemlje može pogoditi kopno SAD.

XS
SM
MD
LG