Dostupni linkovi

Zagreb: Požar u pogonu za preradu otpada, nema štetnih gasova


Požar u u firmi za prikupljanje i preradu industrijskog otpada C.I.O.S. na zagrebačkom Jankomiru koji je izbio sinoć pod kontrolom je, nema povrijeđenih, niti ispuštranja štetnih gasova, saopšteno je iz te tvrtke i nadležnih institucija.

"Požar je pod kontrolom. Plamen je zaustavljen, a vatrogasci trenutačno rahle požarište i zalijevaju opožareni materijal", kaže se u saopštenju firme C.I.O.S, u kojoj smatraju da je požar možda podmetnut.

Kažu da još nije poznat uzrok, ali da je radnik zaštitarske službe desetak minuta prije njegova izbijanja primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, tačno nad mjestom izbijanja požara.

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama saopštio je da je Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar obavio više mjerenja kvalitete zraka u neposrednoj blizini požarišta i široj okolini te da nije utvrđena prisutnost štetnih gasova.

Opreza radi, Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreb je u saopštenju pozvao građane da vrata i prozore domova drže zatvorene dok se požar u potpunosti ne ugasi, te da se ne zadržavaju u prostoru širenja dima.

XS
SM
MD
LG