Dostupni linkovi

Šojgu: Interes Beograda i Moskve za razvoj vojne saradnje


Sergej Šojgu
Sergej Šojgu

Rusija i Srbija potvrđuju interes dvije zemlje za razvoj saradnje u vojnoj i vojno-tehničkoj oblasti, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom susreta sa ministrom odbrane Srbije Zoranom Đorđevićem uoči 6. Moskovske konferencije za međunarodnu bezbjednost koja se održava u ruskoj prijestonici, prenosi SRNA.

"Naši redovni susreti potvrđuju još jednom naš interes za unapređenje saradnje koja se uspostavlja između nas kako u vojnoj, tako i u vojno-tehničkoj sferi", rekao je Šojgu.

On je istakao da Moskva posmatra Beograd kao pouzdanog i provjerenog partnera, koji brani osnovne principe međunarodne bezbjednosti.

"Nažalost, svijet ne postaje mirnije i stabilnije mjesto, a događaji u posljednjoj deceniji povezani sa 'obojenim revolucijama' i razne invazije i nasilna svrgavanja državnih rukovodstava ne dovode do bilo čega dobrog", dodao je Šojgu.

Prema njegovim riječima, pri tome prvobitni cilj dostizanja demokratije i procvata još nije dostigla nijedna država u kojoj su organizovane "obojene revolucije".

Šojgu je rekao da je Moskovska konferencija usmjerena da se razmotre ta pitanja i razmijene mišljenja, a možda nađu i neka rješenja.

On je naglasio da pobjeda na predsjedničkim izborima u Srbiji Aleksandra Vučića učvršćuje uvjerenost Rusije da će jačati prijateljski i partnerski odnosi dvije zemlje.

XS
SM
MD
LG