Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Macron pozvao Francusku da se ujedini i odbaci 'strah'


Emmanuel Macron, jedan od glavnih kandidata na predsjedničkim izborima u Francuskoj

Francuski predsjednički kandidat, koji vodi u istraživanjima javnog mnjenja uoči prvog kruga predsjedničkih izbora koji će se održati u nedjelju 23. aprila, centrist, Emmanuel Macron, izjavio je u petak da Francuska ne treba da se prepušta strahu, podjelama i zatrašivanju.

U reakciji na sinoćni teroristički napad u kojem je ubjen policajac i ranjene još četri osobe na Šanzelizeu, a za koji je odgovornost preuzela takozvana "Islamska država" Macron je poručio:

"Ne podliježite strahu, ne podliježite podjema i zastrašivanju. Naša generacija se mora izdići iznad ovog izazova" rekao je u izjavi koja je emitovana iz njegovog izbornog štaba.

Macron je rekao da je otkazao dva predizborna skupa u petak, da bi izbjegao da dodatno opterećuje snage bezbjednosti, ali je odbio da suspenduje kampanju.

"Demokratija je jača" poručio je Macron, koji se istovremno založio za jačanje službi sigurnosti.

"Slabljenje lokalnih obavještajnih službi koje je urađeno prije dest godina bila je greška" rekao je Macron, očigledno prebacujući krivicu na prethodnu konzervativnu Vladu, pod tada vođstvom njegovog protivkandidata, tada premijera Francoisa Fillona.

XS
SM
MD
LG