Dostupni linkovi

Hrvatska: Crvena potjernica za Sinđelićem


Aleksandar Sinđelić
Aleksandar Sinđelić

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske potvrdilo je Radiju Crne Gore da je u maju 2012. godine protiv Saše Sinđelića raspisana Interpolova crvena potjernica.

Kako je navedeno Sinđelić se traži "zbog izvršenja jedinstvene kazne zatvora u trajanju od 21 godine zbog krivičnog djela teškog ubistva i teške krađe, na koju je osuđen presudom Županijskog suda u Vukovaru od 28. aprila 2011. godine koja je potvrđena presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 21. decembra 2011. godine".

Ministarstvo pravosuđa, kako je saopšteno Radiju Crne Gore, prati razvoj situacije u vezi sa navedenim predmetom i zainteresovano je za Sinđelićevo izručenje.

"Zainteresovani smo za izručenje navedene osobe radi izvršenja kazne zatvora izrečene u Republici Hrvatskoj. Napominjemo da su u postupak izručenja, osim Ministarstva pravosuđa, uključena i druga nadležna tijela obje države te da molbu za izručenje možemo podnijeti tek po pribavljanju svih potrebnih službenih dokumenata i obavijesti", navodi se u saopštenju Ministarstva pravosuđa Hrvatske, dostavljenom Radiju Crne Gore.

Ranije danas Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore ustvrdilo je da su "obično podmetanje" tvrdnje opozicione grupacije Demokratske front o nekredibilnosti svjedoka saradnika u slučaju pokušaja državnog udara.

XS
SM
MD
LG