Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SDA Sandžaka ušla u vlast u Novom Pazaru


Ifeta Radončić iz SDA Sandžaka izbarana je za predsednicu Gradske skupštine Novog Pazara

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina od danas je zvanično postala deo vlasti u Novom Pazaru, čime je ispoštovan deo Deklaracije o strateškom partnerstvu izmedju ove i stranke Rasima Lajića, Sandžačke demokratske partije (SDP).

Odbornici Gradske skupštine Novog Pazara danas su imenovali Ifetu Radončić iz SDA Sandžaka za novu predsednicu ovog tela, nakon što je Mirsad Djerlek podneo ostavku na tu funkciju „zbog profesionalnih obeveza“.

Novi funkcioneri iz Ugljaninove partije su i Esmir Muratović i Esad Fazlić, koji su umesto Dragane Garović i Albina Šabotića imenovani za članove Gradskog veća.

Kako nezvanično saznajemo predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Aščerić biće ovih dana imenovan za pomoćnika gradonačelnika.

Podsećamo da su Ugljaninova I Ljajićeva partija 20. decembra prošle godine potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Jedna od tačaka navodi da će ove dve stranke omogućiti obostrano učešće u vlasti u sandžačkim opštinama, pravljenjem novih koalicija ili proširivanjem postojećih.

Poštujući Deklaraciju, Ljajićeva partija je u februaru ove godine postala deo vlasti u Sjenici, a uskoro se očekuje da i u Tutinu članovi ove partije zauzmu rukovodeće funkcije.

XS
SM
MD
LG