Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BIA navodno snimila razgovor osumnjičenih o likvidaciji Đukanovića


Molba Crne Gore Srbiji za izručenje Ristića i Bogićevića poslata je u ponedeljak

Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je nadležnim državnim organima Srbije molbu za izručenje srpskih državljana Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića osumnjičenih za pripremu osujećenog terorističkog napada na izborni dan u Crnoj Gori, objavila je danas podgorička Pobjeda.

Molba za izručenje poslata je u ponedeljak, a postupak izručenja po procenama nadležnih trajaće tri do četiri meseca, prenosi ovaj list navode nadležnih.

Bogićević i Ristić uhapšeni su krajem prošle nedelje u Srbiji, po poternici crnogorskih vlasti i osumnjičeni su za pokušaj terorizma i stvaranje kriminalne organizacije koja je na dan parlamentarnih izbora u oktobru, pripremala nasilni upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Bogićeviću je određen ekstradicioni pritvor, a Ristić je posle saslušanja pušten na slobodu uz zabranu napuštanja boravišta u Beogradu.

Crnogorsko specijalno tužilaštvo je za organizatore i finansijere označilo dvojicu ruskih državljana Eduarda Širokova i Vladimira Popova, za kojim su raspisane poternice.

Specijalno tužilaštvo je pre dva dana preciziralo da je za plan Đukanovićeve likvidacije označen Širokov.

Pobjeda navodi da je srpska BIA snimala razgovor Širokova sa osumnjičenim Aleksandrom Sinđelićem, u kojem zahteva od Sinđelića da organizuje grupu koja bi likvidirala tadašnjeg premijera Đukanovića.

Tajno snimljeni razgovori dostavljeni su Tužilaštvu Crne Gore, navodi ovaj list.

Sinđelić je svedok saradnik crnogorskog tužilaštva i on je na slobodi, dok je u zatvoru kod Podgorice grupa državljana Srbije uhapšenih u oktobru prošle godine, noć uoči izbora, a među kojim je i bivši komandant žandarmerije Srbije Bratislav Dikić.

XS
SM
MD
LG