Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tramp: Okolnosti oko ruskog miješanja su 'politički lov na vještice'


Donald Trump

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da su okolnosti oko ruskog miješanja u predsjedničke izbore u SAD "politički lov na vještice" koji sprovode njegovi neprijatelji poslije poraza na izborima.

Tramp je u intervjuu za New York Times rekao da će danas saslušati izvještaje obavještajnih službi o ruskim hakerskim napadima na američke političke institucije i ponovo kritikovao veliku pažnju koja se daje ruskim sajber napadima.

"Kina je, relativno nedavno, hakovala 20 miliona imena iz vlade", rekao je Tramp i dodao: "Kako da niko, čak, ni ne priča o tome? Ovo je politički lov na vještice", kazao je Tramp.

Tramp je rekao da je i ranije bilo uspješnih hakerskih napada na Bijelu kuću i Kongres, dodajući da je nepravedno što tome nije data tolika pažnja kao i napadima iz Rusije.

"Uprkos svemu rečenom, ne želim da zemlje hakuju našu zemlju. Hakovali su Bijelu kuću. Hakovali su Kongres. Mi smo hakovana prestonica svijeta", rekao je Tramp.

Novoizabrani predsjednik SAD je ponovo izrazio sumnje u podatke o ruskim hakerskim napadima tokom izbora i dodao da su takvi navodi politički motivisani.

"Veoma teško su poraženi na izborima. Dobio sam više okruga na izborima nego Ronald Regan. Oni su (demokrate) veoma posramljeni zbog toga. U nekoj mjeri, to je lov na vještice. Samo se fokusiraju na to", rekao je Tramp.

XS
SM
MD
LG