Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Turska: Počinje suđenje policajcima optuženim za puč


Ukoliko se proglase krivim, 21 osumnjičeni će biti osuđen na tri doživotne kazne zatvora, a preostalih osam od sedam i po do 15 godina robije

U Istanbulu je danas počelo suđenje 29-orici turskih policajaca optuženih da su umešani u organizovanje neuspelog državnog udara 15. jula ove godine, što je prvo veće suđenje navodnim organizatorima puča.

AFP prenosi, pozivajući se na agenciju Anadolija, da je od 29 osumnjičenih, njih 24 uhapšeno, a da će im se suditi u velikoj sudnici u zatvoru "Silvri".

Osumnjičeni se terete da su odbili naređenje da zaštite predsednika Redžepa tajipa Erdogana u noći kada je došlo do državnog udara.

Prema očekivanjima, saslušanje će trajati četiri dana, a suđenje će početi čitanjem imena optuženih i optužnice, nakon čega bi odbrana trebalo da iznese svoje argumente.

Ukoliko se proglase krivim, 21 osumnjičeni će biti osuđen na tri doživotne kazne zatvora, a preostalih osam od sedam i po do 15 godina robije.

Pet meseci nakon pokušaja puča, već su počela manja suđenja osumnjičenih u provincijama, a ovo je do sada najznačajniji sudski proces.

XS
SM
MD
LG