Dostupni linkovi

Nikolić: Problem koji Srbija ima sa Kosovom, Ukrajina ima sa Krimom


Srbija želi da postane članica Evropske unije, ali postoje dva uslova koja ne može da ispuni, a to je da prizna nezavisnost Kosova i da bude u svađi sa zemljama sa kojima je EU u svađi, pre svega mislim na Rusiju, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Nikolić je za televiziju "Al Džazira" rekao da, ako je NATO odbrambeni savez, Srbija ne treba da bude članica jer neće niko da napadne.

“Srbija je pre 16 godina počela put ka članstvu u EU, živimo u jedinstvu i sa Istokom i sa Zapadom. Želimo da postanemo članica Unije i u tom smislu može se reći da sarađujemo više sa Zapadom”, rekao je Tomislav Nikolić.

Nikolić je naveo i da je Srbija ove godine održala skoro 100 vojnih vežbi sa NATO, a samo dve sa Rusijom.

Predsednik Srbije rekao je da problem koji Srbija ima sa Kosovom, Ukrajina ima sa Krimom.

"U pogledu Kosova, EU prihvata njegovu nezavisnost, Rusija ne. Kada je reč o Krimu, Rusija ga prihvata, a EU je protiv toga", objasnio je Nikolić.

"Mi cenimo da je Ukrajina suverena zemlja koja zaslužuje sa sačuva svoj teritorijalni integritet i suverenitet", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da nikada nije čuo neki autoritet iz Crne Gore da je rekao da je Rusija umešana u prekrajanje izborne volje građana, već se radi samo spekulacijama.

XS
SM
MD
LG