Dostupni linkovi

Dačić: Ne smemo zbog EU da kvarimo odnose sa Rusijom i Kinom


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ponovio je u Torontu da Srbija želi da ide ka Evropskoj uniji, ali je, istovremeno, upozorio da na tom putu ima dosta problema.

"Znate da želimo da idemo ka EU, ali znate i da tu ima dosta problema, naročito uslovljavanja EU koja su za nas dosta nepredvidiva, često se menjaju i veoma često se tiču naše najbolnije tačke, a to je Kosovo, odnosno našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta", rekao je Dačić na prijemu u Konzulatu Srbije u Torontu.

Ministar spoljnih poslova je naveo da je za Srbiju bitno i da nalazi što više prijatelja u svetu, ali i da sačuva prijatelje koje do sada ima.

"To znači da ne smemo na račun puta u EU da kvarimo naše odnose sa nekim našim tradicionalnim prijateljima, kao što su Rusija i Kina, jer nas oni podržavaju u UN u vezi sa Kosovom", dodao je Dačić.

Dačić u poseti Kanadi boravi do 15. novembra i sastaće se sa najvišim zvaničnicima - predsednicima oba doma Parlamenta, predsednikom Senata Džordžom Fjurijem i predsednikom Donjeg doma Džefom Reganom.

XS
SM
MD
LG