Dostupni linkovi

Lider demokrata u Senatu zabrinut zbog Trumpovog imenovanja Sessionsa


Trumpova imenovanja, Mike Pompeo(L), Michael Flynn(S) i Jeff Sessions (D)
Trumpova imenovanja, Mike Pompeo(L), Michael Flynn(S) i Jeff Sessions (D)

Novi lider Demokratske stranke u Senatu SAD Chuck Schumer u petak je izjavio da je "vrlo zabrinut" zbog toga što je izabrani predsjednik SAD Donald Trump izabrao senatora Jeffa Sessionsa za Glavnog državnog tužioca, nagovještavajući da predstoji vrlo teško ispitivanje u Senatu tokom procesa potvrđivanja.

"Imajući u vidu neke od njegovih ranijih izjava i njegovo čvrto protivljenje reformi imigracije, veoma sam zabrinut oko toga šta će on raditi sa Odjeljenjem za ljudska prava u Ministartvu pravde i želim da čijem šta on o tome ima da kaže" naveo je u izjavi Schumer.

Danas su objavljena prva imenovanja u budućoj američkoj administraciji.

Izabrani predsjednik SAD Donald Trump, ponudio je mjesto šefa CIA -e konezrvativnom republikanskom kongresmenu iz Kanzasa Mikeu Pompeou, a senatora iz Alabame, Jeffa Sessionsa pitao je da preuzme funkciji Glavnog državnog tužioca.

Senator Sessions, bivši tužilac, izabran u američkom senatu 1996., bio je jedan od najbliskijih saveznika Donalda Trumpa tokom kampanje.

Sessons se protivi bilo kakvoj legalizaciji migranata bez dokumenata i bio je vrlo entuzijastičan u podržavanju Trumpovih obećanja da će izgraditi zid na granici sa Meksikom.

XS
SM
MD
LG