Dostupni linkovi

Stier: Očekujemo od SNS-a ispunjavanje kriterija EU


Davor Ivo Stier
Davor Ivo Stier

Odluka o dodjeljivanju Srpskoj naprednoj stranci (SNS) status pridružene članice u Europskoj pučkoj stranci odgovara statusu Srbije u odnosima s EU i od te se stranke očekuje puni doprinos ispunjavanju svih kriterija EU, izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu hrvatski ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

"HDZ je suzdržan oko tog pitanja. Važno je reći da je to odluka koja je politički donesena još u svibnju, a sutra će samo doći do formaliziranje te političke odluke. Status svake stranke u EPP-u korespondira sa statusom zemlje iz koje dolaze, dakle status pridruženog člana korespondira sa statusom Srbije kao zemlje kandidatkinje", rekao je Stier, koji je i politički tajnik HDZ-a na pitanje o primanju SNS-a u pridruženo članstvo.

Politička skupština EPP-a trebala bi u utorak donijeti odluku o davanju statusa pridružene članice SNS-u, stranci premijera Aleksandara Vučića.

Politička skupština EPP-a imala je i u septembruna dnevnom redu odluku o primanju SNS-a u pridruženo članstvo Europske pučke stranke, ali je to tada odgođeno za novembar.

XS
SM
MD
LG