Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Policije Srbije, BiH i Nemačke uhapsile 16 osoba


Srpski i nemački policajac

Policije Srbije, Nemačke i BiH uhapsile su u zajedničkoj akciji ukupno 16 osoba koje su se na području te tri zeml, kao i Austrije, bavili trgovinom ljudima, posredovanjem i vrbovanjem za međunarodnu prostituciju i pranje novca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnji poslova (MUP) Srbije.

Osumnjičeni su da su to radili od početka 2015. do novembra ove godine i da su ostvarili korist veću od 150.000 evra, navodi se u saopštenju.

U sinhronizovanoj akciji na području više gradova u Srbiji i BIH, uhapšeno je 11 osoba, organizatora i članova te organizovane kriminalne grupe, dok je na području Nemačke, u gradovima Ulm i Minhen, policija privela pet osoba, dodao je MUP.

Sumnja se da je državljanin BiH preko članova organizovane kriminalne grupe sa područja Srbije i BiH, organizovao vrbovanje ženskih osoba za prostituciju i seksualnu eksploataciju kroz prostituciju na području Nemačke.

Žene su vrbovane na teritoriji Beograda, Smedereva, Novog Sada, Kule, Sarajeva i drugih gradova u Srbiji i BIH.

Sumnja se da su devojke odvožene u Nemačku, gde je organizator kriminalne grupe, koristeći računarske mreže sa područja BIH i Nemačke, otvarao žrtvama profile.

XS
SM
MD
LG