Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Opozicija u CG odlučuje o mogućem bojkotu parlamenta


Podgorica u vrijeme predizborne kampanje, ilustrativna fotografija

Opozicione parlamentarne stranke u Crnoj Gori raspravljaće danas o bojkotu konstitutivne sjednice crnogorske skupštine što bi mogao biti odgovor na izbornu krađu i pritiske na članove Državne izborne komisije (DIK) da proglase konačne rezultate izbora.

Prema saznanjima lista "Dan" iz opozicije, danas u 13.00 časova trebalo bi da bude održan sastanak opozicionih predstavnika, a, između ostalog, tema je konstitutivna sjednica parlamenta u svjetlu svih dešavanja posljednjih dana, zaključno sa sjednicom DIK-a na kojoj su proglašeni rezultati parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, održanih 16. oktobra.

U Socijalističkoj narodnoj partiji je rečeno da bi učešće na sjednici bilo suprotno svim dosadašnjim zahtjevima opozicije.

Funkcioner Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kaže da se zalaže za bojkot parlamenta kao odgovor na krađu izbora, a, slično razmišljaju i u Demokratskoj Crnoj Gori, Demokratskom frontu i Socijaldemokratskoj partiji, mada bi više detalja trebalo da bude poznato nakon današnjeg sastanka.

Konačni rezultati izbora objavljeni su juče u "Službenom listu", a predstoji rok od 15 dana da se zakaže konstitutivna sjednica parlamenta.

XS
SM
MD
LG