Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mustafa: Važna saradnja svih u borbi protiv ekstremizma


Isa Mustafa

Nasilni ekstremizam i radikalizam su pojave koje su rizične za svako društvo, i koje muče savremeni svet i predstavljaju rizik za čovečanstvo i mir, a pogotovo za nevine, izjavio je premijer Kosova, Isa Mustafa na Međunarodnoj konferenciji protiv nasilnog ektremizma u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Mi smo radili naporno na tome da uočimo faktore i uzroke tih pojava. Da li su to ekonomski, socijalni, obrazovani, kulturni, verski, ili su to ambicije kako bi se iskazao lični ili grupni ego... Teško je doći do određenih konstatacija, ali ono što smo zajedno uočili jeste da je neophodno da se poduzmu mere, da radimo zajedno, ne samo na Kosovu, već da sarađujemo i sa susednim državama jer je to problem koji ne dotiče samo jednu zemlju“, kazao je kosovski premijer.

On je dodao da je Kosovo na dobrom putu i da je posvećeno evroatlanskim integracijama i suživotu sa svim zajednicama.

„Imamo dobru versku toleranciju, čemu posebno doprinose verske zajednice, muslimanska, katolička, pravoslavna i ostale, jer postoji odlična saradnja među njima“, dodao je.

Mustafa je takođe ponovio zahtev Kosova za učlanjenjem u međunarodne organizacije koje se bave bezbednošću, posebno u Interpol i Europol.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG