Dostupni linkovi

Vučić: U Srbiji pripremane nelegalne aktivnosti za Crnu Goru


Nove informacije: Hapšenje državljana Srbije u Crnoj Gori
Nove informacije: Hapšenje državljana Srbije u Crnoj Gori

Bezbednosni organi Srbije došli su do nepobitnih i materijalnih dokaza da su na teritoriji Srbije pripremane različite ilegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore, rekao je u ponedeljak uveče premijer Srbije Aleksandar Vučić posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. On je objavio da su neka lica privedena i da se nalaze u Beogradu. Takođe je izjavio da je ustanovljena povećana aktivnost obaveštajnih službi i sa istoka i sa zapada.

Vučić je rekao da su određena lica, a da to nisu osobe koje su uhapšene u Crnoj Gori, “pratila putanju kretanja predsednika vlade Crne Gore iz dana u dan, iz minuta u minut, i obaveštavala druga lica o tome”.

"Neka su lica privedena u Beogradu i nalaze se pod našom kontrolom", rekao je premijer objašnjavajući da su radili sa ljudima zbog kojih se može reći da postoji element inostranosti.

Takođe je naveo da nije rekao "stranih službi".

Dodao je da su među dokazima u vezi sa planiranim aktivnostima u Crnoj Gori fotografije, snimci, uniforme, direktna priznanja i zaplenjen novac u iznosu od 125 hiljada evra.

“Dobra je vest da u svemu nismo naišli na umešanost bilo kog političara iz Srbije, a ni iz Crne Gore”, rekao je premijer.

Takođe je kazao i da osobe uhapšene u Crnoj Gori uoči parlamentarnih izbora, među kojima je i bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, nisu povezane sa tim slučajem, te da je na državnim organima u Podgorici da utvrde njihovu eventualnu odgovornost.

"Sećate se da sam odmah čim su uhapšeni rekao da taj bašibozuk nije mogao to da uradi, ali ima ko je mogao", rekao je Vučić dodajući: "Znate o kome govorim".

Visoki funkcioner UKP odavao podatke ambasadama

Visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije odavao je podatke stranim obaveštajnim službama, takođe je, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, izjavio premijer Srbije.

Rekao je da su srpski bezbednosni organi ustanovili “pojačano dejstvo, sa većim brojem pripadnika stranih obaveštajnih službi i sa zapada i sa istoka, a protiv interesa Srbije”.

“Srbija će, bez obzira na cenu koju ću lično platiti i verovatno drugi časni ljudi iz službe bezbednosti, procesuirati one koji misle da je dozvoljeno da dajete operativne podatke kriminalističke policije službenicima stranih ambasada”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije je na pitanje da li je Srbija imala probleme i pritiske zbog slanja humanitarne pomoći Siriiji rekao da se pojedini "raspituju sa strane" u vezi sa tim, ali, da njega ne smeju ništa da pitaju, te da ne trpi pritiske.

"Raspituju se nešto, nemam pojma šta hoće. Strašan smo zločin počinili što smo poslali ćebad, lekove, brašno i šećer, a divno je što nam uzimate operativne obrade Uprave kriminalističke policije i ne umete da kažete ‘izvini’. Prekinite, bre, sa licemerjem, ma koliko da ste veliki", poručio je Vučić sa vanredne konferenciji za novinare.

“Hoćete da vam pričam šta rade, kako se raspituju i pokušavaju da nameste da je Žandarmerija učestvovala u Savamali. Do tih detalja. Pa, sram ih bilo sve zajedno. I to rade službe njihove, direktno obaveštajna agencija. Sve najjači na svetu”, izjavio je Vučić dodajući da zna šta je sebi potpisao ovim što govori.

Premijer Srbije zakazao je sednicu Biroa za kooridnaciju službi bezbednosti nedelju dana nakon što je grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u Crnoj Gori u noći uoči parlamentarnih izbora, 16. oktobra. Oni su osumnjičeni da su pripremali napade na institucije i hapšenje crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Pritvor do 30 dana određen je za 14 državljana Srbije, osumnjičenih za organizovanje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, saopšteno je iz Višeg suda u Podgorici. Među uhapšenima je bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, za koga se smatra da je bio na čelu te grupe. On je negirao krivično delo koje im se stavlja na teret.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG