Dostupni linkovi

Kabinet premijera Srbije: Politika treba da nastavi objavljivati karikature Petričića


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Kabinet premijera Srbije Aleksandra Vučića ocenio je danas da beogradski list "Politika" treba da nastavi da objavljuje karikature Dušana Petričića, jer "one nikome ne smetaju, već premijeru samo donose poene".

"One su dokaz demokratskog poretka i za premijera je važno da karikature opstanu. One pokazuju da ljudi koji ne prate promene i koji imaju najoštriji antivladin stav i ličnu mržnju prema predsedniku Vlade, treba da imaju svoj prostor da nesmetano rade u buduće, kao što su do sada radili", navedeno je u odgovoru kabineta premijera dostavljenom portalu Insajder.net.

Taj portal navodi da je redakciji dostavljeno i saopštenje vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika "Politike" Žarka Rakića koji navodi da će taj list nastaviti "skupu" saradnju sa Petričićem.

On je podsetio da je "Politika" do sada objavila više stotina karikatura Dušana Petričića.

"Uredništvo je, u tom periodu, pokušavalo da obezbedi da gospodin Petričić radove dostavlja na vreme u čemu nije uspelo. Kuća Politika će nastaviti skupu saradnju s ovim honorarnim saradnikom", navodi Rakić u saopštenju Insajderu.

XS
SM
MD
LG