Dostupni linkovi

Trump kritkovao voditelja debate zbog pristrasnosti


Donald Trump i Hillary Clinton
Donald Trump i Hillary Clinton

Kandidat republikanaca za predsjednika SAD Donald Trump kritikovao je voditelja prve američke predsjedničke debate Lestera Holta, ustvrdivši da je prema njemu bio mnogo oštriji nego prema kandidatkinji demokrata Hillary Clinton.

Trump se žalio se i da mu je mikrofon bio na nižem nivou nego Clintonovoj tokom debate. Dvoje kanadata za predsjednika SAD sučelili su stavove o zapošljavanju, porezima i vanjskopolitičkim izazovima, a debatu je pratilo rekordnih više od 80 miliona gledalaca.

Trump je u utorak obećao da će na sljedećoj debati svoju konkurentkinju jače napadati nakon što ga je Clinton u prvoj uspjela dovesti u poziciju da se brani optuživši ga da je rasista, seksista i da izbjegava poreze.

Istraživanja javnog mnjenja Clintonovoj daju blagu prednost nad Trumpom dok je u različitim istraživanjima nakon noćašnje debate, većina glasača u anketama rekla da je bivša državna sekretarka SAD izašala kao pobjednik iz prvog TV duela.

Veliki broj medija radio je i fokus grupe sa još neopredijeljenim glasačima, koji su po okončanju debate prednost u velikoj većini dali Hillary Clinton.

Internet pretraživač Google takođe je zabilježio danas značajno povećanje web pretraga Hillary Clinton.

Gosti CNN, analitičari, odmah po okončanju debate ustvrdili su da je Trump u nastupu imao odbrambeni stav, da se prvih pola sata na temama iz ekonomije dobro držao, ali da je potom momentum iskoristila Clintonova.

XS
SM
MD
LG