Dostupni linkovi

Vučić: Doček u Parizu govori da je Srbija ponovo poštovana


Aleksandar Vučič
Aleksandar Vučič

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da način na koji je dočekan u Parizu govori da je Srbija ponovo poštovana, sa značajnom reputacijom i ugledom.

Vučića je uz državne počasti u Parizu dočekao državni sekretar za evropske poslove Arlem Dezir.

"Doček je izgledao gotovo neverovatno, ali to je počast zemlji Srbiji, a ne meni", rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je kazao da postoji više razloga njegove posete Francuskoj, medju kojima su i razgovori o infrastrukturnim radovima, učešće francuskih kompanija u privatizaciji srpskih preduzeća.

"Njihove kompanije hoće da udju na beogradki aerodrom, da ulažu u projekte iz oblasti zaštite životne sredine, metro. Razgovaraćemo i o povećanju broja proizvodnih pogona kompanija iz Francuske u Srbiju, a njihova kompanija Viši zaintersovana je za ulaganje u naše banje", dodao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u IT sektoru Srbija može da ponudi bolje uslove od onih koje nudi Rumunija, a govoriće i ulaganju u automobilsku industriju.

"Biće reči i o našem evropskom putu i rešavanju političkih problema, kako na Balkanu, tako i u zapadnoj Evropi, migrantskoj krizi. Čini se da ću morati i da skratim svoj put u Njujork za jedan dan jer u Beč dolazi Angela Merkel", rekao je premijer.

Vučić boravi od danas u trodnevnoj poseti Francuskoj tokom koje će razgovarati s predsednikom i premijerom, Fransoa Olandom i Manuelom Valsom, i s drugim visokim zvaničnicima.

XS
SM
MD
LG