Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sastanak lidera Federacije BiH, učestvovali i strani ambasadori


Članovi Predsjedništava BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović

Delegacije članica vladajuće koalicije u Federaciji BiH Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na sastanaku u Sarajevu.

U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine ranije su boravili američka ambasadorica Maureen Cormack, francuska ambasadorica Claire Bodony i ambasador Velike Britanije Edward Ferguson.

Televizija N1 saznaje da su se ambasadori sastali sa Bakirom Izetbegovićem, koji je ponovio svoja posljednja razmišljanja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, u prvom redu o referendumu u RS.

Ambasadori su predsjedavajućem Predsjedništva BiH, i lideru SDA, Izetbegoviću pojasnili da ostaju pri odlukama PIC-a (Vijeća za implementaciju mira) koje su iznesene ranije.

Ovo je bio jedan radno-konsultativni sastanak, koji nije donio veće pomake, od onih koji su trenutno poznati javnosti.

Prema najavama, članovi triju stranaka razgovaraju o pitanjima iz oblasti zdravstva. Izetbegović je potvrdio je da će današnji sastanak biti nastavljen i sutra, na kojem se očekuje da članovi SDA, SBB i HDZ-a BiH razgovaraju o predloženim izmjenama Zakona o akcizama, čije bi donošenje omogućilo povećanje akciza na naftu i naftne derivate u iznosu od 15 feninga, što bi bilo namijenjeno za gradnju cestovne infrastrukture BiH.

XS
SM
MD
LG