Dostupni linkovi

Kosovo: Grabovci podnio ostavku


Adem Grabovci -
Adem Grabovci -

Šef parlamentarne grupe Demokratske partije Kosova, Adem Grabovci, potvrdio je za RSE da je podneo ostavku sa te pozicije.

"Poslednjih dana objavljeni su razgovori u medijima u kojima je predmet bio moje ime i moj politički i ljudski autoritet. Sigurno je da je to stvorilo jedan neprijatan ambijent u javnom mnjenju, u institucijama, u Demokratkoj partiji kao i kod mene samog. Radi moralne i političke reakcije i radi mogućnosti adekvatnog zakonskog tretiranja tog slučaja koji je dotakao i moju privatnost ali i politički i lični autoritet, podneo sam ostavku sa mesta predsednika.

Kosovski portal Insajder saopštio je da poseduje više od hiljadu telefonskih razgovora Adema Grabovcija iz 2011. koji dokazuju njegov uticaj prilikom zapošljavanja u visokim državnim institucijama. Ti razgovori se danima objavljuju na internet stranici ovog portala.

Portal tvrdi da Grabovci koordiniše sve nezakonske aktivnosti unutar partije, da zapošljava na stotine ljudi, bira članove različitih saveta, direktore preduzeća i nezavisnih agencija.

Državno tužilaštvo trenutno analizira materijal i transkripte, te ukoliko se pronađu elementi za krivično delo, tužilaštvo će pokrenuti i istragu u ovom slučaju, saopšteno je iz tužilaštva.

XS
SM
MD
LG