Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Gojković: Nova vlada iduće nedelje


Maja Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će nova Vlada Srbije biti formirana sledeće nedelje, ukoliko ne bude nekih velikih događaja kojima će država morati da se bavi.

"Ako sve bude u redu i ne bude nekih velikih događaja kojima će naša država morati da se bavi pre izbora vlade, iduće nedelje imaćemo novu vladu Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem", rekla je Gojković za TV Pink.

Ona je naglasila da nema govora o izmeni Zakon o vladi i da tako nešto premijer nije uputio parlamentu.

Govoreći o personalnim rešenjima za pojedina ministarstva, Gojković je naglasila da veruje premijeru da još nije završio razmišljanja o tome, da ima mnogo kandidata i da pokušava da sastavi najbolji tim koji će dati najbolje rezultate.

Kako kaže, u toku su pregovori sa Socijalističkom partijom Srbije, a koalicioni partneri su i Savez vojvođanskih Mađara, te će kada završi pregovore opredeliti se za personalna rešenja.

Važno je, kaže Gojković, da ne bude iskakanja ministara, već da svi zajedno sprovode politiku Vlade Srbije.

"Kada sve to bude gotovo, premijer će poslati predlog i ja u roku od 24 sata zakazujem sednicu. Saslušaće se njegovo izlaganje, biće podeljeno poslanicima", zaključila je Gojković.

XS
SM
MD
LG