Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Izbeglica iz Sirije masakriran u Istanbulu


Policajac u Istanbulu gazi LGBT zastavu u toku Prajda

Telo sirijskog izbeglice homoseksualca, koji je nestao krajem jula, nađeno je obezglavljeno i unakaženo u centru Istanbula, saopštila je organizacija za zaštitu prava homoseksualaca.

Muhamed Vizam Sankari, koji je pobegao iz Sirije zbog rata, nestao je 23. jula pošto je napustio svoje boravište Aksaraj, u konzervativnoj četvrti Fatih, navela je turska organizacija Kaos GL.

Njegovo telo nađeno je dva dana kasnije u Jenikapiju, u istoj četvrti, dodaje Kaos GL.

Sankari je u Istanbul stigao pre godinu dana, ali je želeo da ode iz tog grada jer se u njemu nije osećao bezbedno, pošto mu je grupa muškaraca naoružanih noževima pretila silovanjem, rekli su njegovi prijatelji aktivistima organizacije.

Telo Sankarija bilo je obezglavljeno i toliko unakaženo da je identifikovan samo na osnovu pantalona koje je imao na sebi u trenutku ubistva.

On je bio otet i silovan pet meseci ranije, a smrt je tada izbegao tako što je iskočio iz automobila otmičara i bacio se na put.

Homoseksualnost u Turskoj nije krivično delo, ali se pripadnici gej populacije redovno žale na diskriminaciju i uznemiravanje.

XS
SM
MD
LG