Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kovač odgovorio Beogradu: Ispunite obaveze prema EU


Miro Kovač

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač reagirao je danas na poruke iz Beograda povodom najnovijih događaja u vezi sa podizanjem spomenika Miru Barešiću, poništavanju presude Alojziju Stepincu i Branimiru Glavašu, opaskom da bi spski državni vrh trebao da se okrene budućnosti i da radi na demokratizaciji srpskog društva.

Kovač je u izjavi za N1 u Zagrebu rekao da je Hrvatska stavila točku na, kako je rekao, vrijeme velike srpske agresije i na politiku Slobodana Miloševića koja je "vojno i moralno poražena".

"Naša poruka jasna. Predstavnici vlasti u Srbji okrenite se budućnosti. Mi želimo dobrosusjedske odnose, ali nikome nećemo dopuštati, a najmanje agresorima, da ovako razgovaraju sa hrvatskom javnošću. Počnite raditi na demokratizaciji svoga društva", naveo je Kovač.

Ministar Kovač je rekao da Srbija sada ima otvorena poglavlja, posebno je, kazao je, važno poglavlje 23 o pravosuđu.

"Počnite da provodite obaveze preuzete od EU. Mi smo upravo zato formirali Komisiju koja će pratiti da li Srbija ispunjava obaveze, ako ih ne bude sprovodila ona će sama sebe blokirati na svom evropskom putu", rekao je Kovač te dodao:

"Prestanite s tim i uhvatite se posla".

XS
SM
MD
LG