Dostupni linkovi

Zagreb: Podrška "Dugine obitelji" žrtvama Orlanda


Dugine obitelji (to je grupa koja okuplja LGBTIQ+ roditelje, parove i pojedinke/pojedince koji imaju djecu ili žele postati roditelji) iz Hrvatske za četvrtak su najavili okupljanje u središtu Zagreba, kao znak suosjećanja sa obiteljima i prijateljima žrtava terorističkog napada u gej klubu u Orlandu

"Pokažimo da smo jaki, da se nećemo predati u borbi za dostojanstvo svake osobe u borbi protiv mržnje i nasilja, u borbi za bolji i ljepši svijet za sve nas, Pokolj u Orlandu podsjetio nas je u kakvom svijetu živimo i kakav svijet moramo graditi", poručuju hrvatske Dugine obitelji.

Najavljuju kako će se u četvrtak u 18 sati okupiti ispred Muzeja mimara na zagrebačkom Trgu Theodora Roosevelta i u tišini i sa svijećama u rukama poslati poruku mira, ljubavi i solidarnosti.

LGBTIQ+ zajednica i nevladine udruge za ljudska prava već su se pridružile osudi terorističkog čina mržnje prema LGBTIQ+ zajednici u Orlandu.

"Svi/e mi koji/e smo prošle subote u Zagrebu marširali/e na 15. Povorci ponosa želimo iskazati našu sućut s voljenima, obiteljima i prijateljima žrtava te izraziti našu solidarnost s LGBTIQ+ zajednicom i svim američkim građanima. Znajte da cijeli svijet osjeća vašu bol. Ovaj homofoban, transfoban i bezuman čin nasilja sve nas je duboko pogodi. Glas LGBTIQ+ osoba za slobodom i pravdom ne može se ušutkat", poručili su nevladina udruga Zagreb Pride i Platforma 112, koalicija nevladinih udruga za ljudska prava koja okuplja šezdesetak NVO-a.

XS
SM
MD
LG