Dostupni linkovi

Direktor RTV Vojvodine podneo ostavku


RTV Vojvodina
RTV Vojvodina

Upravni odbor (UO) Radio-televizije Vojvodine (RTV) na današnjoj sednici konstatovao je ostavku, koju je podneo generalni direktor Srđan Mihajlović.

Na mesto vršioca dužnosti generelalnog direktora Upravni odbor je imenovao dosadašnjeg zamenika direktora Miodraga Koprivicu, piše u saopštenju posle sednice UO RTV.

Mihajlović je u obrazloženju ostavke naveo da je "posle više od tri godine vođenja Javnog medijskog servisa procenio da je u interesu te kuće da podnese ostavku".

"Nakon više od tri godine vođenja RTV, u kome sam, zajedno sa svojim saradnicima sprovodio misiju, viziju i organizacione, programske i finansijske promene u duhu samog bića RTV, procenio sam da je u interesu RTV-a da se povučem sa mesta generalnog direktora, radi njenog daljeg rada i razvoja", naveo je Mihajlović.

Na današnjoj sednici Upravni odbor je doneo odluku o raspisivanju konkursa za izbor novog generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine.

Taj upravni odbor je odmah posle izbora u Srbiji, doneo odluku i o smeni dosadašnjeg programskog direktora RTV Slobodana Arežine, posle čega se medijska javnost, ali i urednici i novinari RTV-a, pobunila i tražila preispitivanje odluke.

Arežina je izjavio da je u pitanju politički pritisak na RTV i njegovu uređivačku politiku, a tada su najavljene i moguće druge smene dosadašnjih rukovodilaca.

XS
SM
MD
LG