Dostupni linkovi

Komandant Hezbolaha poginuo tokom napada u Siriji


Vrhovni vojni komandant Hezbolaha Mustafa Bedredin poginuo je u eksploziji u sirijskoj prestonici Damask, saopštila je danas ta šiitska paravojna organizacija.

Meta napada bila je jedna od baza Hezbolaha u blizini aerodroma u Damasku, tvrdi ta grupa, čije je sedište u Libanu.

U eksploziji je povređeno još nekoliko osoba, dodaje Hezbolah ističući da je u toku istraga o tome da li je eksplozija posledica vazdušnog, raketnog ili artiljerijskog napada, navodi AP.

Televizijska stanica Al Majadin, čije je sedište u Bejrutu, a koja je bliska Hezbolahu, javila je da je Bedradin poginuo u vazdušnom napadu Izraela, ali je kasnije povukla taj izveštaj.

Portaprol izraelske vojske odbio je da komentariše te navode, preneo je Rojters.

Bedradin je bio jedan od četiri osobe, kojima je u Hagu suđeno u odsustvu za ubistvo bivšeg libanskog premijera Rafika Haririja.

Njegova smrt jedan je od najvećih udaraca toj paravojnoj organizaciji od kada je 2008. godine ubijen njen prethodni komadant Imad Mugnije u bombaškom napadu u Damasku.

Bedredina (55), koji je bio je jedan od najviše rangiranih zvaničnika te grupe, američka vlada smatrala je odgovornim za vojne operacije Hezbolaha u Siriji, gde se grupa bori uz sirijskog predsednika Bašara Al Asada.

XS
SM
MD
LG