Dostupni linkovi

U Banjaluci 14. maja protesti opozicije i vladajuće koalicije


Ilustracija sa nedavnih protesta u Banjaluci
Ilustracija sa nedavnih protesta u Banjaluci

Istoga dana kada je u Banjaluci zakazan protest opozicije, 14. maja, miting će održati i pristalice koalicije na vlasti, najavio je u srijedu 4. maja, generalni sekretar vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Luka Petrović.

On je dodao da će "svi koji dodju na proteste 14. maja u Banjaluci, koje je zakazala opozicija u Republici Srpskoj, biti smatrani izdajnicima".

Petrović je najavio da će miting vladajuće koalicije u RS biti održan pod sloganom "Srcem za Srpsku! Stop izdaji" dodajući da je to okupljanje u stvari organizovala opozicija kada je najavila proteste gradjana za 14. maj.

"Od njih zavisi da li će biti ili ne našeg mitinga. Oni su prvi započeli", istakao je Petrović, optuživši opozicioni Savez za promene da su izdali RS svojim djelovanjem u vlasti na državnom nivou.

Prema njegovim riječima, miting koji organizuje vladajuća koalicija u RS ima za cilj podršku izgradnji i stabilnosti RS.On je istakao da je SNSD "protiv izdaje i podjela, a da će svi koji dođu na miting vladajuće koalicije "pokazati da im je stalo do RS".

Za loše finansijsko stanje u RS i kašnjenje isplate iz entitetskog budžeta za borce, invalidnine, podsticaji za ratare i ostale obaveze, Petrović je optužio opoziciju, navodeći da Savez za promjene svojim djelovanjem na državnom nivou već dvije godine nije doprinio da RS dobije finansijska sredstva.

Petrović je potvrdio da je vladajuća kolaicija dobila dozvolu policije za miting 14. maja, koji će se održati na Trgu Krajine u Banjaluci.

Opozicija je u utorak, 3. maja, uputila proglas kojim je pozvala građane na "Veliki narodi miting" zbog katastrofalnog stanja u RS, koji će početi u 12 sati parku Mladen Stojanović, nadomak zgrade Vlade RS.

Najavljeno je da će iz parka okupljeni građani na protestu opozicije u 13 sati krenuti prema Trgu Krajine.

XS
SM
MD
LG