Dostupni linkovi

Kosovo: Još jedno hapšenje u akciji protiv korupcije


Jarinje
Jarinje

Iz Tužilaštva Kosova potvrđeno je za RSE da je na graničnom prelazu Jarinje na severu Kosova uhapšena još jedna osoba povezana sa poslednjom operacijom hapšenja osumnjičenih za korupciju.

Iz EULEX-a su nezvanično potvrdili da se radi o Ljubiši Vujoviću koji će danas izaći pred sudije.

Radi se o organizovanoj kriminalnoj grupi veće razmere, koju je predvodio Azem Sulja. Sulji je inače u subotu, nakon što se predao policiji, određen pritvor od 30 dana.

U prošlonedeljnoj operaciji policije EULEX-a i policije Kosova uhapšeno je šest osoba.

Oko 350 policajaca je izvršilo pretres na 42 lokacije, a u vezi sa 40 osumnjičenih u tekućoj krivičnoj istraži, saopšteno je iz Tužilaštva.

Slučaj obuhvata krivična dela organizovanog kriminala, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, krivotvorenje zvaničnih dokumenata i davanje i primanje mita.

Ova grupa je bila aktivna od 2006. godine do danas, a čine je građani Kosova i Srbije.

Članovi organizovane kriminalne grupe sarađivali “kako bi oštetili Kosovo za društvenu imovinu čija se vrednost procenjuje na 30 miliona evra, kroz kriminalne aktivnosti među kojima su krivotvorenje zvaničnih dokumenata i davanje mita javnim službenicima”.

Dodaje se da su oštećene strane državni budžet Kosova i srpske porodice sa Kosova čije je pravo na zemljišne parcele zloupotrebila ova organizovana kriminalna grupa.

XS
SM
MD
LG