Dostupni linkovi

Besne sukobi u Alepu, najmanje 26 ubijeno


Aleppo
Aleppo

Vazdušni udari i granate potresaju sirijski grad Alep već treći dan zaredom, pri čemu je u bivšem trgovinskom središtu Sirije ubijeno najmanje 26 osoba, među kojima su i dvoje male dece.

Najmanje 10 ljudi ubijeno je granatama koje su pobunjenici bacali na četvrti pod kontrolom vlade, navode aktivisti i sirijska državna novinska agencija SANA, a prenosi AP.

SANA navodi i da su rakete pogodile škole i stambene oblasti, dok Sirijska opservatorija za ljudska prava tvrdi da su među mrtvima i jedan mali dečak i njegova sestra.

U vazdušnim udarima na drugoj strani grada stradalo je 16 osoba, među kojima su jedna majka i njena kćerka, navodi Opservatorija.

Na društvenim medijima se pojavio i video-snimak na kojem se vidi kako je pogođena i pijaca.

Alep, koji se nalazi na severu Sirije, poprište je ljutih sukoba pobunjenika i vladinih snaga još od 2012. godine.

Opozicioni Visoki pregovarački komitet, koji je prošle nedelje obustavio svoje formalno učešće u mirovnim pregovorima sa sirijskom vladom u Ženevi, nazvao je najnovije udare "napadom na proces u Ženevi koji je jedini mogući put ka miru".

Opozicione grupe kontrolišu istočne delove Alepa, ali su se našle pod snažnim pritiskom pošto je vlada presekla sve puteve ka toj oblasti, izuzev uskog i opasnog prolaza ka severozapadu, navodi američka agencija.

XS
SM
MD
LG