Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Određene mjere zabrane za uhapšene u akciji "Lavina"


Bobar banka, Banjaluka

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora i odredio mjere zabrane za 10 lica u predmetu "Slavica Injac i drugi" osumnjičenih da su oštetitili Bobar banku i bankarski sektor u BiH za 122 miliona KM.

Mjere zabrane određene su direktoru Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavici Injac, direktoru Investiciono-razvojne banke Snežani Vujnić, te Petru Cacanoviću, Ani Mirosavljević, Draganu Radumilu, Sonji Kurtumi, Saši Tomiću, Batriću Đurišiću, Zdravku Dubovu i Igoru Prodanoviću, saopšteno je u ponedjeljak iz Suda BiH.

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja adrese boravišta i putovanja, kao i zabranu sastajanja, odnosno zabranu međusobnog kontaktiranja na bilo koji način, te kontaktiranja preko posrednika sa svim zaposlenima Bobar banke, Investiciono-razvojne banke, Agencije za bankarstvo Republike Srpske i zaposlenima svih pravnih lica "Bobar grupe" povezanih lica.

Osumnjičenima je zabranjeno i kontaktiranje sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih medija na okolnosti ovog krivičnog postupka.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im biti određena mjera pritvora.

Uhapšeni u akciji "Lavina" osumnjičeni su da su počinili organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, falsifikovanje ili uništavanja službene isprave, neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela, te zloupotreba ovlaštenja u privredi.

XS
SM
MD
LG