Dostupni linkovi

Turska bombardovala položaje militanata IDIL u Siriji


Turske snage bezbjednosti bombardovale su u subotu položaje militanata Islamske države Iraka i Levanta (IDIL) u Siriji, koji su izuzeti od primirja u toj zemlji koji se odnosi na sirijske snage i pobunjenike, prenijeli su turski mediji.

Turska je iz pograničnog područja Kilis artiljerijom gađala položaje IDIL-a kod grada Azaz, na severu Sirije, javila je turska agencija Dogan i dodala da su tome prethodili vazdušni napadi međunarodne koalicije, predvođene SAD. To je prvi put da turski medji prenose izvještaje o turskom bombardovanju položaja IDIL-a u Siriji započetom početkom marta. Turska artiljerija ranije je gađala položaje militanata u sjevernoj provinciji Alep.

Prekid vatre uz posredovanje SAD i Rusije stupio je na snagu 26. februara u ponoć u Siriji, ali se sporazum o primirju ne odnosi na militante IDIL-a i sirijskog ogranka Al Kaide, Fronta al Nusra.

Više od 270.000 ljudi je poginulo, a nekoliko miliona je napustilo svoje domove u građanskom ratu u Siriji započetom prije pet godina.

XS
SM
MD
LG