Dostupni linkovi

Uhapšen pa pušten treći napadač sa aerodroma u Briselu


Napadači, vjeruje se da je u svijetloj odjeći Fejskal Čefou
Napadači, vjeruje se da je u svijetloj odjeći Fejskal Čefou

Belgijska policija objavila je snimke sa CCTV kamera za nadzor u pokušaju da identifikuju trećeg napadača na aerodrom u Briselu, čija bomba nije eksplodirala i koji je pobjegao sa mjesta napada.

Ispotavilo se da je on bio uhapešn u četvrtak pa potom pušten jer ga Tužilaštvo nije moglo povezati sa napadima odnosno, kako su saopštili zbog nedostatka dokaza.

Taj čovjek, prema snimku nosi jaknu svijetle boje i kapu.

Istražitelji nijesu željeli da komentarišu izvještaje belgijskih medija da je treći napadač na aerodrom Fajskal Čefou, slobodni novinar koji je uhapšen prošlog četvrtka ispred kancelarije tužioca.

U subotu je čovjek pod imenom Fajkal C optužen za "učešće u aktivnostima terorističke grupe, za teroristička ubistva i pokušaj terorističkih ubistva" saopštila je kancelarija državnog tužioca.

Posebno su u ponedjeljak, još trojica muškaraca optuženi za učešće u terorističkoj grupi.

Trojica muškraca, pod imenima Jasin A., Mohamed B, i Aboubakar O., uhapošeni su tokom racija na 13 adresa u nedjelju. Četvrti muškrac Fajkal C. pušten je i nije optužen zbog nedostatka dokaza.

U međuvremenu belgijski Krizni centar objavio je da je broj žrtava napada na aerodrom i metro 22.marta povećan na 35, nakon što su još četri osobe umrle od teških povreda u bolnici.

Napad je izvela takozvana "Islamska država" ( IDIL).

Objavljni broj žrtava ne uključuje tri napadača.

XS
SM
MD
LG