Dostupni linkovi

Podgorica: Produžen pritvor Svetozaru Maroviću


Svetozar Marović, visoki funkcioner DPS

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore u krivičnom predmetu protiv okrivljenog Svetozara Marovića, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja koje je izvršeno na organizovani način, dana 16.03.2016. godine donijelo je rješenje kojim se okrivljenom pritvor produžava za još dva mjeseca, saopšteno je Portalu Analitika iz Suda

Takvo rješenje Vrhovni sud Crne Gore donio je odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici za produženje pritvora protiv okrivljenog.

"Odlučujući o prijedlogu Vrhovni sud Crne Gore je našao da okrivljenom treba produžiti pritvor za još dva mjeseca po osnovu čl. 175 st.1 tač.2 i 4 ZKP, jer u dosadašnjem trajanju pritvora istraga nije mogla biti završena iz objektivnih razloga" navodi se.

Visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović uhapšen je 17. decembra prošle godine zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, a nekoliko svjedoka saradnika tužilaštva ga je označilo kao šefa kriminalne grupe koja je sumnjivim poslovima oštetila Budvu.

XS
SM
MD
LG