Dostupni linkovi

Uhapšeno 20 osoba u racijama širom Istanbula


Turska policija uhapsila je 20 osoba, uključujući nekoliko advokata, u okviru operacije koja obuhvata racije širom Istanbula, a čija meta su pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK), saopštila je danas državna agencija Anadolija.

Agencija navodi da su antiterorističke policijske racije, uz podršku helikoptera, istovremeno sprovedene u 32 mesta širom grada, a među uhapšenima je nekoliko advokata iz još nepoznatih udruženja, prenosi Rojters.

Uhapšeni su odvedeni u glavnu policijsku stanicu u Istanbulu nakon rutinske zdravstvene kontrole, istakla je Anadolija dodajući da je još ljudi privedeno u okviru operacija u osam drugih provincija.

Racije su usledile nakon što su se sukobi između turskih bezbednosnih snaga i PKK proširili na nova područja u jugoistočnoj Turskoj, a nakon samobilačkog napada u Ankari, u kojem je poginulo 37 osoba, na ulice su izašli tenkovi i oklopna vozila s helikopterima u pratnji.

Iako nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad u turskoj prestonici, Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da je napad izvela jedna članica PKK-a.

XS
SM
MD
LG