Dostupni linkovi

AP: U utorak ključni izbori Trampa


U.S. -- Republican presidential candidate Donald Trump stands as he addresses the audience at the Savannah Center in Cincinnati, Ohio, March 13, 2016

Lider u trci za republikansku predsjedničku nominaciju Donald Tramp u utorak (15. mart) izlazi na ključni test pošto se glasa u više saveznih država u kojima može dobiti odlučujuću prednost.

Dodatne pobjede Donalda Trampa na ovo glasanju, takođe, mogle bi povećati podjele u jednoj od "najhaotičnijih" izbora za stranačku nominaciju, ocjenjuje agencija Asošiejted pres (AP).

Najvažnije glasanja moglo bi biti u Ohaju, gdje ankete daju veće šanse guverneru te države Džonu Kejsiku.

Tramp je za Kejsika rekao da je "beba", dok je guverner rekao da Tramp i nasilje na njegovim skupovima predstavljaju "tamnu stranu" američkog društva.

U utorak se takođe glasa u Ilinoisu, Misuriju, Sjevernoj Karolini i Floridi, a odlučuje se o više od četvrtine od 1.237 delegata neophodnih za republikansku nominaciju.

Senator iz Teksasa Ted Kruz jedini ima realne šanse da stigne Trampa u broju osvojenih delegata, dok senator s Floride Marko Rubio nastoji da nekako ostane u trci nadajući se pobjedi u matičnoj državi, iako ankete predviđaju Trampovu pobjedu.

XS
SM
MD
LG