Dostupni linkovi

Sneg okovao region


Države regiona osvanule su pod snegom, koji uz jak vetar stvara nanose, na primorju pada kiša, a sve glavne saobraćajnice su prohodne iako je saobraćaj usporen.

Sneg u Srbiji pada od sinoć i nastaviće da pada celog dana. Uz veoma nisku temperaturu i jak vetar, uslovi za vožnju su loši. Kolaps u saobraćaju na kraljevačkim ulicama, a deo Paraćina i pojedina okolna naselja su bez struje.

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić apelovao je na građane da imaju strpljenja jer se sneg zbog jake košave, i pored stalnog čišćenja gradskih službi, vraća na ulice.

"Nažalost, košava, čija je brzina šest metara u sekundi, a sa udarima do 17 metara u sekundi, nanosi sneg ponovo na ulice čim bude očišćen. Radnici Beograd-puta su svojim radom obezbedili da sve linije gradskog prevoza rade. Nijedna linija nije danas skraćena i to nam je prvi prioritet", naveo je Vesić.

Sneg koji neprekidno pada na području Kraljeva, stvara velike smetove zbog kojih putari otežano rade, rekao je direktor Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Putevi u Kraljevu Milan Goljević.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je vozače da zbog snega ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca a da, ukoliko se odluče na putovanje, voze oprezno i pažljivo.

U Hrvatskoj sneg pada od juče, padao je noćas, a očekuje se da će padati i danas tokom celog dana. Kako najavljuje Državni hidrometereološki zavod, u Hrvatskoj će danas biti pretežno oblačno sa snegom u kontinentalnim delovima. Prestanak padavina se očekuje večeras.

U Sarajevu su ekipe Komunalnog preduzeća spremno dočekale sneg, koji je jutros počeo da pada u tom gradu.

Sve ekipe su na terenu i rade na čišćenju saobraćajnica. Većih problema zasad ima u padinskim delovima grada, ali se i tu saobraćajnice čiste i posipaju. Prema prognozama meteorologa, danas se očekuje oko 10 cm snega.

I Banjaluka je od jutros prekirvena snegom, saobraćaj je otežan, a teško se kreću i pešaci.

Sneg koji je padao tokom prethodne noći potpuno je prekrio sve saobraćajnice u gradu, a nadležne ekipe za zimsko održavanje puteva čine ogromne napore da raskrče centralne saobraćajnice. Te napore otežava činjenica da sneg još pada, a u Banjaluci gde je do jutros palo više od 30 centimetara.

Za pešake je veliki problem kretanje i u gradskim područjima zbog neočišćenih trotoara.

Na zapadnom području Makedonije, u Tetovu, Požaranu, Mavrovu i Berovu pada sneg. Prestanak padavina se može očekivati večeras.

U Crnoj Gori vreme je pretežno oblačno, povremeno sa kišom.

XS
SM
MD
LG