Dostupni linkovi

Vanredna sednica Pokrajniske vlade zbog hapšenja


Pokrajniska vlada je u subotu održala vanrednu sednicu, a povod je akcija "Rezač" u kojoj su u subotu uhapšeni i pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman i pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Sednica je najavljena kao otvorena za javnost, na koju su bili pozvani i novinari, međutim, njen početak je kasnio više od pola sata, a kada je sednica počela predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je rekao da će sednica ipak biti zatvorena za javnost, te da će po njenom završetku biti izdato saopštenje.

Pajtić je na početku kratko kazao da su uhapšeni pokrajinski sekretar za finansije i pomoćnik sekretara za poljoprivredu zbog sumnje da su počinili dela u periodu dok nisu bili članovi Pokrajinske vlade.

"Bez obzira na to što su osumnjičeni da su počinili dela dok nisu bili članovi vlade morali smo da reagujemo i da ukažemo da nije poštovan princip prezumpcije nevinosti, što je čest slučaj kod nas", rekao je Pajtić posle čega su novinari zamoljeni da napuste salu u kojoj se održava sednica.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG