Dostupni linkovi

Kairo: Nema dokaza da je ruski avion oboren


Egipat do sada nije pronašao ništa što ukazuje na terorističku akciju u vezi sa padom ruskog putničkog aviona na Sinaju 31. oktobra, kada su poginule 224 osobe, navodi se u preliminarnom izvještaju o tom događaju.

"Tehnička istražna komisija do sada nije pronašla ništa što ukazuje na ilegalnu intervenciju ili terorističku akciju", saopštilo je Ministarstvo za civilnu avijaciju.

Rusija je ranije objavila da je avion oboren bombom, a odgovornost je preuzela militantna organizacija "Islamska država".

Rodbina ljudi koji su poginuli u padu aviona podnijela je pred sudom u Rusiji zahtjev da istražioci objave detalje istrage o tom događaju.

Advokat rodbine Igor Trunov rekao je da je inicijalna istraga bila fokusirana na mehaničke probleme i da porodice nisu obaviještene o tome da je formalno otvorena istraga o terorizmu.

Prihodi Egipta od turizma biće manji za najmanje deset odsto u 2015. godini u odnosu na 2014. godinu poslije pada ruskog aivona, nakon čega su Moskva i London suspendovali letove prema toj zemlji.

XS
SM
MD
LG