Dostupni linkovi

Pejanović Đurišić: Podrška SAD bila je ohrabrujući signal


Ministrica odbrane Milica Pejanović Đurišić sastala se u Bijeloj kući sa Kolinom Kalom, savjetnikom za nacionalnu bezbjednost potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena i Selest Valender, savjetnicom predsjednika SAD, Baraka Obame.

Pejanović Đurišić je predstavila ostvareni napredak Crne Gore u svim oblastima na putu euro-atlantskih integracija i istakla značajnu ulogu koju su Sjedinjene Američke Države imale u ovom procesu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

„Izražena podrška SAD-a, iako očekivana, bila je ohrabrujući signal za postizanje pozitivnih rezultata u svim oblastima sprovođenja reformi u Crnoj Gori“, kazala je Pejanović Đurišić.

Kal je izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora na pravi način razumjela vrijednosti koje dijele zemlje Alijanse. On je naveo da Crna Gora, uprkos brojnim izazovima sa kojima se intenzivno suočava u procesu euro-atlantskih integracija, sa uspjehom prenosi pozitivne poruke značaja demokratskih integracionih procesa na cijeli region Zapadnog Balkana.

Pejanović Đurišić je upoznala Selest Valender sa aktivnostima koje Crna Gora provodi u susret sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO, naglašavajući da će se fokus na sprovođenju reformi nastaviti i nakon očekivanog dobijanja pozivnice početkom decembra.

Valender je izrazila zadovoljstvo kvalitetom sprovedenih reformi. Navela je i da posebno cijeni ukupnu posvećenost Vlade Crne Gore, koja je uspjela da postigne pozitivne rezultate koji će dugoročno doprinijeti, ne samo stabilnom i bezbjednom regionu, već i cijele Evrope.

XS
SM
MD
LG