Dostupni linkovi

Mali: Pravni tim u Bugarskoj radi na slučaju


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da njegov pravni tim u Bugarskoj radi na preduzimanju pravnih koraka u vezi sa tvrdnjama da je on, kao direktor of-šor kompanije, vlasnik više stanova u toj zemlji.

On je istakao da će dokazati da te tvrdnje, koje je iznio portal "Krik", nisu tačne.

Na pitanje dokle se stiglo sa tim slučajem, Mali je rekao da ne komunicira sa pravnim timom na dnevnom nivou, ali da sve ide svojim tokom i da je sve prepustio pravnim timovima u Beogradu i Bugarskoj.

"Što pre se završi to bolje, samo da se što pre završi cijela priča u vezi sa tvrdnjama tog portala", kazao je Mali novinarima tokom posjete "Beokom servisu".

Na pitanje novinara da li je njegov jedini argument da su napadi na njega u stvari usmereni protiv premijera Aleksandra Vučića, Mali je kazao da to "apsolutno nije jedini argument, ali to je ono što je tačno".

"Nisam meta svih ovih napada ja, već predsjednik Vlade, a ja preuzimam odgovornost na sebe da dokažem da sve tvrdnje koje su izašle u medijima nisu tačne", objasnio je Mali.

Komentarišući najave novinara "Krika" o podnošenju pritužbe na rad Komunalne policije, čiji im je pripadnik oduzeo opremu kada su nedavno pokušali Malom da postave pitanje u vezi sa kupovinom spornih stanova, gradonačelnik je rekao da oni imaju puno pravo da podnesu prijave kao i svi drugi građani.

"Mi smo suspendovali komunalnog policajca, disciplinski postupak protiv njega je u toku. Za sve što je policajac preduzeo treba da preuzme odgovornost, a mi ćemo shodno zakonu i ovlašćenjima to raditi kroz naše postupke, a ako to ode na sud idemo i na sud", rekao je Mali.

XS
SM
MD
LG