Dostupni linkovi

Vučić: Odluka o izborima pre 15. oktobra


Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će konačnu odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora doneti pre 15. oktobra, po povratku iz Brisela, kao i da će na tu odluku uticati ozbiljne stvari, a ne političke manipulacije.

Vučić je novinarima u Strazburu rekao da na tu odluku neće uticati nikakve političke manipulacije i besmislice koje neko iznosi već ozbiljne stvari i najavio da će je doneti po povratku iz Brisela, gde će boraviti 13. oktobra.

Vučić je na pitanje novinara da li izjava lidera DS Bojana Pajtića da ga država prisluškuje može da bude "okidač" da raspiše izbore rekao da to samo pokazuje čime će mnogi da se služe i ujedno podsetio na aferu Bodrum, aferu samoispisivanja grafita...

"Plašim se da to mnogo više govori o onima koji takve stvari rade nego o nama", rekao je Vučić koji je podvukao da će odluku o tome da li će izbora biti ili ne doneti na osnovu mnogo ozbiljnijih stvari, a ne na osnovu političkih manipulacija i besmislica koje neko iznosi.

Postoje mnogi razlozi za izbore, rekao je premijer, ali i dodao i da postoji jedan veliki da ih ne bude, a to su ekonomske reforme, završetak procesa privatizacije, završetakreforme u okviru naših javnih preduzeća...

Kao razlog za izbore on je naveo atmosferu koja se stvara, ali i to da je dobro ponovo krenuti, restartovati i pokazati da li je narod zaista za jednu ili za drugu političku opciju.

XS
SM
MD
LG