Dostupni linkovi

Vućić: Pohvale Svjetske banke, Srbija sigurna za investiranje


Srbija je dobila pohvale Svjetske banke za ekonomske reforme i to je znak da je Srbija sigurna zemlja za investiranje, napisao je premijer Aleksandar Vučić na Twitteru nakon razgovora sa direktorom te međunarodne institucije Džim Jong Kimom.

On je novinarima u Vašingtonu, posle tog sastanka, rekao da je Svjetska banka zadovoljna onim što je Srbija do sad uradila i da sa tom finansijskom institucijom nema otvorenih pitanja i razmimoilaženja u stavovima, ali da predstoji još teškog posla.

Vučić je prenio i riječi direktorke kancelarije Svjetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, koja je rekla da će Srbija, ukoliko nastavi sa reformama bez obzira na težinu situacije u kojoj se nalazi, uskoro u regionu biti ubjedljivo najbolja zemlja.

"To nije mali podstrek i na nama ostaje da radimo vrijedno i dobro i siguran sam da ćemo u Svjetskoj banci imati dobrog partnera", rekao je Vučić.

Upitan da li Srbija ima problem sa odobrenim, ali nerealizovanim kreditima Svjetske banke, Vučić je rekao da to nije veliki i odlučujući novac za državu i javne finansije.

"To je naša nedovoljna sposobnost da procenimo da li su nam neki krediti potrebni, ali to je manji problem", kaže Vučić.

Premijer je sa čelnicima Svjetske banke razgovarao o pronalaženju partnera u okviru javno-privatnog partnerstva za aerodrom "Nikola Tesla", PKB, kao i o rješavanju problema nenaplativih kredita, posebno u Farmakomu.

XS
SM
MD
LG