Dostupni linkovi

U Teksasu sahranjen ubijeni Afroamerikanac


Više od 1.000 ljudi okupilo se na sahrani afroameričkog tinejdžera koga je ubio beli policajca u američkoj državi Teksas, pošto je policija primila poziv o provali u prodavnici automobila.

Verska služba Kristijanu Tejloru (19) održana u hrišćanskoj crkvi u gradu Arlington kod Dalasa u prisustvu članova porodice, prijatelja i saigrača ovog mladog fudbalera sa državnog univerziteta "Angelo" u San Angelo u zapadnom Teksasu, prenela je agencija AP.

Nenaoružanog mladog fudbalera ubio je teksaški policajac, odgovarajući na poziv o provali u prodavnici automobila 7. avgusta.

Policajac Bred Miler (49) koji je pucao na Tejlora otpušten je u utorak iz policije, jer je “doneo odluke koje su imale katastrofalne posledice”.

Njemu preti i krivična prijava pošto policija završi istragu, naveo je šef policije Vl Džonson i dodao da je on svojom akcijom i druge policajce doveo u opasnost.

Smrt Tejlora desila se dva dana pre godišnjice smrti Majkla Brauna, nenaoružanog 18-godišnjeg Afroamerikanca koga je takođe ubio beli policajac u Fergusonu u američkoj državi Misuri, a koja je izazvala buru protesta širom Sjedinjenih Američkih Država i osnivanje pokreta "Black Lives Matter" koji traži reforme policije i drugačije ophođenje prema manjinama.

XS
SM
MD
LG