Dostupni linkovi

Ferrari povlači 2,6 hiljada vozila zbog vazdušnih jastuka


Italijanski proizvođač sportskih automobila Ferrari povukao je 2,6 hiljada automobila u svijetu, zbog problema sa vazdušnim jastucima japanske kompanije Takata.

"Sumnjamo na mogući defekt u proizvodnji vazdušnih jastuka, koji se nalaze u oko 2,6 hiljada automobila", saopštili su iz Ferraria, prenosi Capital.ba.

Američka nacionalna administracija za bezbjednost autoputeva navela je da je više od 800 automobila povučeno u Sjevernoj Americi.

Iz Ferraria su objasnili dio vazdušnih jastuka na strani vozača, usljed grešaka u proizvodnji, može da izazove otvaranje jastuka uz rotiranje što nosi veliki rizik od povrede. Oni su dodali da taj defekt nije povezan sa opozivima automobila drugih kompanija vezanih za vazdušne jastuke Takate.

Problem Ferraria je još jedan u nizu skandala povezanih sa kvarovima na vazdušnim jastucima Takate, koji su, kako se tvrdi, uzrokovali osam smrtnih slučajeva i više od 100 povreda širom svijeta.

Veliki svjetski proizvođači automobila, uključujući General Motors, Hondu i BMW, povukli su 34 miliona vozila samo u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) da bi zamijenili vazdušne jastuke, što je najveći opoziv te vrste u američkoj istoriji.

XS
SM
MD
LG